Saturday, May 16, 2009

after 22 years,i do realise

owh, pagi ni buat tebiat sikit. selama hampir 22 tahun saye hirup gas O2 ni, ni 1st tyme saye buat. dan apabila sekali saya buat, ianya adalah sgt2 sweet..pheeewit aah~

tikah wat ape?hehe, tu ayat feveret abg pojie kat opis pagi2...pastu sengih2 depan saye. comel la anda hehe.

haaa, pagi ni cik tikah berjiwang kat tepon ngn ayah die.uiksss...ngn ayah pon ley jiwang???well, hehe. mst ayah x pena2 expect anak gadiss die ni akan buat mcm ni. 

saye: Mak, asal x angkat phone?
Mak: haaa, dlm bilik tu. mak kat luar.
saye: ooo...mak wat ape? makan daa?
Mak: ni dok kemas2 umah...kah makan daah?(aik, tnye saye balik..)
saye: belom..belom, lapa ni. jap agi ah. ayah ader?
Mak: ader2, kejap eh
saye: ayah, Selamat Hari Guru hehe..(mase ni saye senyum melebar gle2++ blushing sgt2...)
Ayah: haaa??owh, terima kasih..(tyme ni dgr ayah gelak, tp macam campur2 die teerharu & sedey cikit)
saye: panggil mak...
Mak: hari ni hari ayah eh??? (i guest mest mak pelik tgk ayah senyum & gelak bl ckp ngn saye T_T)
saye: eh, xla..hari guru ari ni..
Mak: laaa, ayah dh pencen
saye: yela, nk wat cane..lps 22 tahun br sedar...

die sedang men bwh meja smbil saye tgh keja ;)

& bla..bla..the conversation goes meleret2 psl kucing saye
 yg gemok tu..hehe

akhirnya, dpt jugak saye wish kat ayah. sebenarnye dr tahun lps lg saye nk wish kat ayah tp disebabkan malu pnyer pasal, ucapan itu tertangguh jugak. that my 1st wish utk ayah sempena hari guru sejak saye lahir sampai besar T_T
n i bet ayah saye x sangka sgt2 anak die ni akan wat cmtu. sbb die tahu anak die ni jenis susah gle2 nk menayangkan ape yg die rase.even kalo father's day pon kena paksa ngn kaklong dulu br la saye phone call ayah utk wish.tu pon dh rse muka cam2 kaler..secomel pelangi kot, ader 7 kale haha...nway, kalo ttb tikah ckp *saya sayang awk or be sume1 special in my life* tu mmg tipu la..ader 2 possiblities kat situ..1st- tkah ckp scr tak sngaja o' she got other reason for doing so and 2nd- ucapan itu tak lahir dr hati die yg betol2 ihklas mean she never means to say that to you.

myb sstgh org rse mende ni simple jek. ala setakat wish happy teacher's day jek pon.elloo, haaa, byk la hang, bg saye ni mmg gle2 nyer susah nk wish. u noe wut, mase sy wish kt ayah td tiba2 jek air mata mengalir.nanges gembira sbb saye dpt luahkan jugak penghargaan yg tak terhingga dr saye utk ayah. dlm masa yg same saye rase saye btol2 sayangkan ayah, i miss him so much. terlalu rindukan ayah dan terlalu sayangkan ayah hingga saye nanges sambil sengih2 td. owh, pasti comel cam kartun tak pon kerang busuk td.hahahah

mmg saye berlainan ngn kaklong. kami punyer perangai yg berbeza. kaklong selalu jek express ape yg die rase. and she a bit boros, itu ape yg mak ckp la..LOL...
me..terbalik 360 dgree, susah nk tayang feeling, suke simpan sorang2 sedey ke happy ke and bit jimat. T_T
saye jimat sbb saye ade sbb. saye ade target utk dicapai. mahu jd jutawan kah??owh, tidak la sgt. i just hope to bring somethig special to mom & dad one day. cepat2 teka apekah????secret and confidential ok?;)

Ayah,
u'r the only man i do love
with full of promises to bring the excellence and happiness
even u said nothing when i tell u somthing
but the warmth SMILE u show me
means alot~


with ,


4 comments:

  1. slamat hari guru jugak untuk ayah tkah...=)

    ReplyDelete
  2. ahaha..arigato cikin...
    *blushing* lgi hehehe

    ReplyDelete